Hívj még ma >

Díjmentes felmérés igénylés
referenciáink

Dallos Márta - Pharma-Marketing Kft.

„A Green Garden Company instant megoldásainak köszönhetően beleszerettem a saját kertembe!”

Öntözőrendszer tervezési és telepítési hibák

Mi történik, ha nem szakemberek tervezik az öntözőrendszeredet?

Íme 3+1 hiba, amelyek a leggyakrabban előfordulhatnak ilyen esetekben:

1.    Egy öntözési körön belülre különböző fajta fúvókák kerültek: A spray típusú fúvókák ugyanannyi idő alatt jelentősen több vizet juttanak ki, mint a rotorosok. Képzeljük el mi történik a pázsitunkkal, ha bizonyos részei ugyanannyi idő alatt más-más vízmennyiséget kapnak! Vagy a kiszáradás vagy a túl öntözés következményeivel kell számolnunk. Mi sosem tervezünk ugyanarra az öntözési zónára különböző típusú fúvókákat.

2.    A szükségesnél kevesebb szórófej kerül beépítésre: Könnyen előfordulhat, hogy ezáltal nem lesz tökéletes a vízzel való lefedettség, így két szomszédos szórófej által határolt területen foltokban száradni kezd a fű. Ezzel a módszerrel sokkal kedvezőbbé válik az ár, és a turpisságra is csak később derül fény. Mi minden esetben tökéletes lefedettséggel telepítjük az öntözőrendszereinket.

3.    A percenkénti vízhozam nem tudja gyári értéken működtetni a szórófejeket: Ez akkor fordulhat elő, hogyha a szükségesnél kevesebb öntözési kört kalkulál a tervező, vagy egy adott körre túl sok magas vízkibocsátású fúvóka kerül. Ezekben az esetekben a szórófejek nem emelkednek ki megfelelően, és nem tudják belocsolni a hozzájuk tartozó területet. A következmény ezúttal is foltokban sárguló pázsit. Mivel a víznyomás külső tényezők hatására is csökkenhet, ezért mi úgy tervezzük meg a rendszereinket, hogy maradjon bennük mozgástér ilyen esetekre is.

+1: Az árverseny miatti trükkök: Mondjuk ki őszintén, hogy mivel a legtöbb ember nem ért az öntözőrendszerekhez (ahogy a gáz- és villanyszereléshez sem), alapvetően az ár alapján hozza meg a döntéseit. Ez se nem jó se nem rossz, egyszerűen számolni kell a következményekkel. Mivel az árérzékenységgel a kivitelezők is tisztában vannak, így számos módon lehet a szemnek kedvezőbbé varázsolni a számokat. Mi csak olyan öntözőrendszereket telepítünk, amiket a saját kertjeinkben is használnánk. Inkább hagyunk veszni egy megbízást, minthogy olyan öntözőrendszert telepítsünk, amihez nem adnánk a nevünket!

 

Te nem akarsz ilyen hibákba esni, ugye? Inkább élvezd az automata öntözőrendszer segítségével felszabadult szabadidőd!

 

Kattints ide, hogy a díjmentes felmérést követően kiderüljön, mennyibe kerülne az automata öntözőrendszered>>

 
Válassz megbízható öntözőrendszeres partnert: olyan csapatra van szükséged, akik kiváló referenciákkal és sokéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött tervezik meg és telepítik az automata öntözőrendszered. Garancia és megbízhatóság hosszú távon: válaszd a Green Garden Company-t a tökéletes megoldás érdekében!